Nederlandse zonnepanelen

Nederlandse zonnepanelen kopen

De energietransitie jaagt particulieren aan om te investeren in groene energie. De afgelopen jaren hebben miljoenen huishoudens in Nederland geïnvesteerd in duurzame energiebronnen. Ontwikkelingen die wereldwijd economische impact veroorzaken, zoals de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne, spelen eveneens een rol in toenemende vraag naar Nederlandse zonnepanelen. Waarom dat is leggen we uit in deze blog.

Nederlandse zonnepanelen

Waarom Nederlandse zonnepanelen?

Circa negentig procent van alle zonnepanelen die nu op Nederlandse daken ligt, komt uit China. De corona pandemie heeft de hele blik op de wereldwijde toeleveringsketen van goederen, zoals zonnepanelen, echter veranderd. De meeste Europese landen willen minder afhankelijk zijn van China. Leverproblematieken zijn ongewenst, zeker als het om het plannen zoals woningbouw gaat. Daarom neemt ook in ons land de roep om Nederlandse zonnepanelen toe.

De oorlog in Oekraïne heeft die roep alleen maar versterkt. Als gevolg van die oorlog brak in Europa de energiecrisis uit, waardoor met name gas enorm in prijs steeg. Huishoudens willen nóg sneller investeren in duurzame energie, waardoor de productie van Nederlandse zonnepanelen steeds meer gewenst werd en huishoudens gasloos kunnen draaien.

Verschil Nederlandse zonnepanelen

Het meest in het oog springende verschil met de Chinese zonnepanelen, is dat de Nederlandse panelen duurzamer zijn. Nederlandse zonnepanelen zijn loodvrij, fluorvrij en PFASvrij. Dat betekent dat er geen schadelijke stoffen in de productie worden gebruikt en dat deze materialen grotendeels te recyclen zijn. Een belangrijk element met oog op het milieu.

Een ander interessant verschil is dat zonnepanelen uit Nederland gebruik maken van een andere celtechniek. Deze techniek maakt het makkelijker om diffuus licht op te nemen. Dat is voor Nederlandse huishoudens erg interessant omdat ons land relatief veel zogenaamde schemerende lichturen heeft. Als de zon niet volledig doorgebroken is, is deze techniek sterk genoeg om dit licht om te zetten in energie.

Nederlandse zonnepanelen fabriek

Prijzen Nederlandse zonnepanelen

In het verleden was het altijd zo dat Chinese zonnepanelen een stuk goedkoper waren dan de Europese varianten. Dat prijsverschil wordt echter steeds kleiner. Door de doorontwikkelde techniek worden Nederlandse panelen steeds goedkoper, terwijl Chinese goederen sinds de pandemie juist duurder geworden zijn.

Waar de verschillen in prijs steeds minder zichtbaar worden, zijn de verschillen qua garantie nog steeds aanzienlijk. Op Chinese panelen is de gemiddelde garantieduur 12 jaar, terwijl dat voor Nederlandse panelen op 25 jaar ligt.

Nederlandse zonnepanelen op uw dak?

Tek Power werkt graag samen met partijen die hetzelfde doel hebben: de wereld een stukje groener maken. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met fabrikant Energyra en kunnen wij als installateur rechtstreeks inkopen bij Energyra. Andersom kunnen relaties van Energyra zich bij Tek Power melden voor installatiewerk. Zo versterken we samen de groene energieketen in Nederland.

Energyra is voorlopig de enige Nederlandse producent van zonnepanelen. Naast het feit dat u niet afhankelijk bent van lange levertijden, draagt u bij een stukje duurzaamheid bij de aanschaf van Nederlandse zonnepanelen. Daarnaast geeft het ook een goed gevoel om met elkaar Nederland een stukje groener te maken met niet alleen zonnepanelen, maar ook met thuisbatterijen, laadpalen en warmtepompen.

Nederlandse zonnepanelen fabriek

Nederlandse fabrikant zonnepanelen

Het Nederlandse bedrijf Energyra uit Westknollendam, onder de rook van Amsterdam, heeft een gloednieuwe productielocatie waar dagelijks duizenden panelen van de hoogste kwaliteit gemaakt worden. De panelen van deze Nederlandse fabrikant zijn inmiddels in diverse omgevingen gelegd: Op huizen, bedrijfspanden of voertuigen. De geavanceerde inhouse ontwikkelde celtechniek zorgt overal voor een duurzame en rendabele energievoorziening.

Onder het mom ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ heeft Energyra zelf een filmpje van de productielocatie online gezet. Bekijk de video om zo een indruk te krijgen van de kracht van deze Nederlandse fabrikant van zonnepanelen.

Offerte aanvragen voor Nederlandse zonnepanelen

Nederlandse zonnepanelen kopen? Neem contact op met de specialisten van Tek Power voor een offerte op maat.

Ontdek andere interessante blogs

  • Nederlandse zonnepanelen

    Nederlandse zonnepanelen

    Nederlandse zonnepanelen kopen De energietransitie jaagt particulieren aan om te investeren in groene energie. De afgelopen jaren hebben miljoenen huishoudens in [...]

  • zonnepanelen schoonmaken

    Zonnepanelen reinigen

    Waarom een bedrijf inhuren loont Om zonnepanelen optimaal te laten renderen is het belangrijk dat de panelen schoon zijn. Schone [...]