Energieopslag voor bedrijven

Groene stroom verzilveren voor bedrijven

Bedrijven investeren volop in het opwekken van energie en elektrificatie van bedrijfsprocessen. In het kader van de energietransitie is die aandacht voor groene stroom positief, maar niet al die stroom kan ook daadwerkelijk verzilverd worden. Doordat het stroomnet overbelast raakt en energieprijzen schommelen, is het opslaan van energie in een batterij een slimme oplossing.

Nederlandse zonnepanelen fabriek

Waarom energie opslaan als bedrijf zijnde?

Het stroomnet kan de enorme toename van de opgewekte energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen, regelmatig niet verwerken. Bedrijven die fors geïnvesteerd hebben in een eigen energievoorziening met een dak vol zonnepanelen, willen die stroom uiteraard zo efficiënt mogelijk inzetten. Een grote batterij kan energie die zelf is opgewekt direct opslaan en op een later moment verbruiken. Dat biedt de mogelijkheid om zelfvoorzienend te worden qua energie, wat onafhankelijkheid van het net betekent. Daarmee zijn schommelende energieprijzen niet meer van invloed op de bedrijfsvoering.

Batterij voor bedrijven

Batterijen die energie opslaan worden ook wel accu’s genoemd en zijn in diverse groottes verkrijgbaar. Deze batterijsystemen zijn schaalbaar tussen 1 en 50 MWh en kunnen zowel inpandig als uitpandig op een bedrijfsterrein worden geïnstalleerd. Batterijen boven de 100 kWh moeten in een container buiten het pand worden geplaatst vanwege veiligheidsvoorschriften.

De batterijen slaan overtollige energie direct op. Energie die opgewekt wordt door zonnepanelen en niet direct nodig is, wordt direct via omvormers naar de batterij gebracht. Deze stroom heeft geen houdbaarheidsdatum en kan in principe eindeloos gebruikt worden.

video lightbox @2x 80

Voordelen zakelijke accu voor zonnepanelen

Dat er geen enkele kWh stroom verloren gaat is het grootste voordeel van een opslagbatterij voor bedrijven. Dat levert niet alleen een duurzame bedrijfsvoering op, maar is financieel eveneens interessant. Onafhankelijkheid van het energienet betekent immers ook dat fluctuerende energieprijzen geen invloed meer hebben. Bijkomend voordeel is dat er voor de batterij maar een kleine hoofdaansluiting nodig is. Op deze kleine hoofdaansluiting is een groot vermogen aan te sluiten, waardoor de stroomvoorziening efficiënt ingericht wordt. Het scheelt aanzienlijke aansluitkosten en maandelijkse kosten voor een grote aansluiting.

Totaalaanbod verduurzaming bedrijven

De installatie van een batterij in een bedrijfspand is een grote stap in verduurzaming. Tek Power heeft in de zakelijke markt diverse referenties waarbij de coördinatie tussen opdrachtgever, netwerkbeheerder en verzekeringsmaatschappij bij ons in goede handen is. Wil je gasloos wonen? Energie besparen of thuis de auto opladen met een laadpaal? Onze specialisten komen graag langs op locatie om een totaalplaatje te schetsen dat slimme oplossingen biedt op weg naar een groene en winstgevende energievoorziening voor bedrijven en particulieren.

Offerte aanvragen voor een zakelijke opslagbatterij?

Neem contact op met de specialisten van Tek Power voor een offerte op maat.

Ontdek andere interessante blogs

  • Nederlandse zonnepanelen

    Nederlandse zonnepanelen

    Nederlandse zonnepanelen kopen De energietransitie jaagt particulieren aan om te investeren in groene energie. De afgelopen jaren hebben miljoenen huishoudens in [...]

  • zonnepanelen schoonmaken

    Zonnepanelen reinigen

    Waarom een bedrijf inhuren loont Om zonnepanelen optimaal te laten renderen is het belangrijk dat de panelen schoon zijn. Schone [...]