Wevolt Energiedak2024-02-12T13:54:45+00:00

Geïntegreerde Zonnepanelen

Het gebruik van geïntegreerde zonnepanelen is een revolutionaire stap in de wereld van duurzame energie. Deze geïntegreerde panelen bieden een elegant en naadloos zicht en zijn echt “esthetische zonnepanelen” in tegenstelling tot niet geïntegreerde zonnepanelen. die vaak als storend worden ervaren wanneer ze bovenop bestaande dakbedekking worden geplaatst.

zonnepanelen dak
(Bron: Wienerberger)
indak zonnepanelen

Wat zijn geïntegreerde zonnepanelen?

Geïntegreerde zonnepanelen zijn panelen die rechtstreeks in het dak zijn geïntegreerd, waardoor ze fungeren als de dakbedekking zelf. Dit soort zonnepanelen zijn niet alleen een slimme investering in groene stroom, maar bieden ook grote esthetische voordelen.

Geïntegreerde zonnepanelen zijn ontworpen om te passen bij vlakke dakpannen en kunnen zowel in een strokend als versprongen patroon worden geplaatst. Belangrijk is dat elk zonnepaneel is ontworpen om maar liefst 30 jaar aan weersomstandigheden te weerstaan.

Wat is het verschil tussen geïntegreerde zonnepanelen en in-dak zonnepanelen?

Hoewel geïntegreerde zonnepanelen en indak panelen veel gemeen hebben, is er een cruciaal verschil. Geïntegreerde zonnepanelen maken integraal deel uit van de dakbedekking, waardoor ze de waterkerend zijn, stormbestendigheid en sneeuwbestendigheid van het dak verbeteren. In tegenstelling hiermee vereisen indak panelen vaak een speciale overgang om waterdichtheid te garanderen. Terwijl indak panelen verzonken zijn in een bestaand dak, bereiken ze niet het naadloze en onzichtbare uiterlijk van geïntegreerde zonnepanelen.

De voordelen van geïntegreerde zonnepanelen

Wanneer zonnepanelen geïntegreerd zijn, bieden ze tal van voordelen. Ze zijn niet alleen in het dak geïntegreerd, als ware “zonnepanelen dakpannen” in de bestaande dakbedekking, wat zorgt voor een strakke uitstraling. De investering ligt op hetzelfde niveau als bij indak-zonnepanelen, maar biedt betere ventilatie en een langere levensduur.

Bovendien zijn ze uitstekend geschikt voor zowel nieuwbouw als dakrenovatie, wat betekent dat dit soort zonnepanelensysteem zowel bij bestaande dakbedekking als nieuwe dakconstructies gemonteerd kan worden.

Met geïntegreerde panelen, aangedreven door zonne-energie, creëer je niet alleen een groene stroombron, maar verhoog je ook de waarde van je dak. Deze zonnepanelen zorgen voor een slimme investering in de toekomst, waarbij de esthetische waarde en het rendement hand in hand gaan. Ben je op zoek naar geïntegreerde zonnepanelen, dan is het Wevolt Energiedak echt iets voor jou!

indak zonnepanelen

FAQ

Wat is de levensduur van geïntegreerde zonnepanelen?2023-08-10T12:50:44+00:00

Dankzij het gebruik van duurzame materialen bieden geïntegreerde zonnepanelen een buitengewoon lange levensduur. Zowel op de X-Roof als op de X-Tile krijg je een product- en vermogensgarantie van maar liefst 30 jaar. Ongeacht je keuze, mag je vertrouwen op een aanzienlijk langere levensduur voor jouw geïntegreerde zonnepanelen.

Hoeveel energie brengen geïntegreerde zonnepanelen op?2023-08-10T12:50:14+00:00

Het rendement van geïntegreerde zonnepanelen wordt beïnvloed door verschillende factoren. De oriëntatie, de positie ten opzichte van de zon en de helling van je dak hebben allemaal invloed op de energieopwekking. Daarnaast speelt de oppervlakte van je dak en het specifieke type zonnepanelen een rol. Over het algemeen biedt het indak zonnepanelensysteem het hoogste rendement.

Wat kosten geïntegreerde zonnepanelen?2023-08-10T12:49:52+00:00

De kosten en het rendement van geïntegreerde zonnepanelen variëren afhankelijk van het gekozen type en de omvang van je dak. Door zorgvuldig alle kosten en baten mee te nemen in je berekeningen, blijkt vaak dat geïntegreerde zonnepanelen niet duurder hoeft te zijn dan het gebruik van traditionele zonnepanelen.

Zijn geïntegreerde zonnepanelen duurzaam?2023-08-10T12:45:51+00:00

Geïntegreerde zonnepanelen behoren tot de meest duurzame dakoplossingen die momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn. Naast dat ze zonne-energie leveren, worden ze geproduceerd met verantwoorde grondstoffen. De productie vindt volledig plaats in Nederland. De geïntegreerde zonnepanelen hebben daarnaast een uitzonderlijk lange levensduur. Met geïntegreerde zonnepanelen kies je voor een milieuvriendelijke en betrouwbare investering in een groenere toekomst.

Geintegreerde glas-glas zonnepanelen

Voor onze indak zonnepanelen, maken wij gebruik van glas-glas panelen. De glas-glas panelen hebben zowel aan de voorzijde, als de achterzijde een plaat van glas. Tussen de glasplaten bevinden zich de zonnecellen die de zonnestralen opnemen. Glas-glas zonnepanelen hebben een aanzienlijk langere levensduur en vertonen minder vermogensverlies in de loop der tijd. Hierdoor krijgen ze van de fabrikanten betere garantievoorwaarden. De vermogensgarantie voor glas-glas panelen bedraagt doorgaans 87% na een periode van 30 jaar. Bij glas-folie panelen wordt een vermogensgarantie van 80% geboden, maar dan over een periode van 25 jaar.

Dak van zonnepanelen op maat

Bij Tek Power maken we je gewenste dak van zonnepanelen op maat. Hierdoor kunnen we geen standaardprijs geven voor dit duurzame dak. Wel kunnen we alle bedrijven, particulieren en andere partijen van dienst zijn. Ga je voor de traditionele zonnepanelen of ga je voor een indak systeem? Bij Tek Power kunnen we de verschillende soorten zonnepanelen voor je leveren en installeren. Neem snel contact op om je wensen te bespreken!

Ga naar de bovenkant