Individueel zonnepanelen kopen voor vve’s

Zonnepanelen aanschaffen zonder vve

Bewoners van een appartementencomplex hebben te maken met een Vereniging van Eigenaren (vve). Met de aanschaf van zonnepanelen kan dat een lastige factor zijn, aangezien medebewoners andere gedachten kunnen hebben over de investering. In het slechtste geval kan een medebewoner de aanschaf van zonnepanelen tegenhouden. Met een unieke aanpak zorgt Tek Power ervoor dat ieder individu zonnepanelen kan kopen zonder vve. In deze blog leest u hoe dat werkt.

zonnepanelen vve

Zonnepanelen voor vve’s

In het gunstigste geval gaan alle bewoners van de vve akkoord met de aanschaf van de zonnepanelen. Alle zonnepanelen worden dan via een splitsingsakte evenredig verdeeld onder de bewoners. De opgewekte stroom wordt vervolgens via de hoofdaansluiting volgens de postcoderoos eerlijk verdeeld onder de huishoudens. Het komt echter regelmatig voor dat vve’s de aanschaf van zonnepanelen moeten uitstellen omdat niet alle bewoners akkoord gaan met de investering. Tek Power heeft een unieke oplossing bedacht voor deze situaties, waarmee zonnepanelen ook voor individuen in een appartementencomplex bereikbaar worden zonder vve. Denk hierbij ook aan laadpalen en warmtepompen.

Kan ik zonnepanelen laten plaatsen zonder de vve?

Het antwoord is ja: Tek Power maakt zonnepanelen bereikbaar voor individuen zonder dat de gehele vve akkoord hoeft te gaan. We leggen deze aanpak uit aan de hand van een voorbeeld.

Een flat met twintig appartementen van dezelfde grootte wil investeren in zonnepanelen. In de vve-vergadering blijkt echter dat achttien bewoners mee willen doen en twee bewoners niet. Het dak biedt plaats aan honderd zonnepanelen. Dat betekent vijf panelen per huishouden. Omdat er in dit voorbeeld achttien bewoners akkoord hebben gegeven, worden er negentig zonnepanelen geplaatst. De plek voor de overige tien panelen op het dak worden gereserveerd voor de bewoners die in dit voorbeeld besloten om niet mee te doen. Mochten zij later alsnog willen investeren in zonnepanelen, dan vult Tek Power deze plekken ‘gewoon’ op met nieuwe panelen.

Deze aanpak onderscheidt Tek Power van andere leveranciers. Veel bedrijven nemen alleen een project aan wanneer de gehele vve unaniem akkoord is met de aanschaf van zonnepanelen. Het komt zelfs voor dat leveranciers helemaal geen offertes aanbieden bij vve’s omdat men op voorhand besluitvorming bij vve’s te complex vindt. Tek Power heeft begrip voor de situatie van een individu en kan projecten flexibel inrichten.

zonnepanelen vve individueel

Zonnepanelen vve verdelen

De opgewekte stroom wordt via micro-omvormers van APsystems automatisch verdeeld naar de groepenkasten van de bewoners. Zo leveren de panelen die zijn toegewezen aan een woning, ook daadwerkelijk stroom naar de betreffende groepenkast in het appartement. Zo worden huizenbezitters in een appartement écht zelfvoorzienend in stroomgebruik. Via een speciale app is voor alle bewoners specifiek te zien wat een paneel aan stroom en geld oplevert.

Het voordeel van de micro-omvormers van APsystems is dat het systeem niet serie maar parallel geschakeld is. Door middel van een schouw op locatie bekijken we hoe de bekabeling makkelijk en veilig richting de groepenkasten gelegd kan worden. Meestal gebeurt dat via speciale lichtschachten of luchtkanalen. In beide gevallen gebeurt dat in ieder geval veilig en netjes uit het zicht. Via speciale lichtschachten in het appartementencomplex wordt de bekabeling netjes weggewerkt.

zonnepanelen vve aanschaffen

Zonnepanelen zonder vve aanschaffen

Woont u in een appartement en bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Dat is een rendabele investering en kan door de aanpak van Tek Power eenvoudig geregeld worden zonder dat de gehele vve akkoord moet zijn. Neem contact op met onze specialisten voor een aanbod op maat. En maak de buurman vast enthousiast over deze aanpak. Meerdere bewoners per project betekent immers meestal een gunstigere prijs.

Ontdek andere interessante blogs

  • Nederlandse zonnepanelen

    Nederlandse zonnepanelen

    Nederlandse zonnepanelen kopen De energietransitie jaagt particulieren aan om te investeren in groene energie. De afgelopen jaren hebben miljoenen huishoudens in [...]

  • zonnepanelen schoonmaken

    Zonnepanelen reinigen

    Waarom een bedrijf inhuren loont Om zonnepanelen optimaal te laten renderen is het belangrijk dat de panelen schoon zijn. Schone [...]