Laadpalen

Een laadpaal is een interessante aanvulling op uw zonnepanelen. Beschikt u over een eigen parkeergelegenheid? Dan is een laadpaal aan huis een slimme investering. Uw stroomverbruik zal stijgen, maar de zonnepanelen wekken voldoende energie op om dat verbruik in te vullen. Een laadpaal maakt uw zonnestroomsysteem daarmee extra rendabel! In tegenstelling tot een publieke lader, wordt uw laadpaal aan huis volledig op uw auto en woonsituatie aangepast. Wij helpen u graag op weg met de aanschaf van een laadpaal in combinatie met zonnepanelen en energieopslag.

laadpaal kopen

Laadpaal aan
huis installeren

De plaats waar de auto geparkeerd staat, bepaalt waar het oplaadpunt van uw elektrische auto geplaatst wordt. Laadpalen kunnen namelijk op een paal of in de gevel geplaatst worden. Tek Power is merkonafhankelijk en kan alle merken aanbieden en installeren. Bekende merken zijn de EV Box en de Wallbox.

Na installatie van de laadpaal aan huis is het ‘plug&play’ en wordt de auto direct opgeladen. Voor het zover is, moet de laadsnelheid van de auto en het ‘stopcontact’, de laadpaal of wallbox, goed op elkaar afgestemd zijn. Niet iedere auto en laadpaal laden even snel. Als beide snelheden niet in balans zijn, blijft de laadsnelheid laag en kost dat onnodig veel energie. Onze laadpalen zijn beschikbaar voor bedrijven en particulieren.

Laadpaal
faseaansluiting
voor thuis

Daarnaast is het belangrijk te onderzoeken of uw huis aangesloten is op een 1-faseaansluiting of een 3-faseaansluiting van het stroomnet. Een 3-faseaansluiting is vaak de meest efficiënte manier om elektrische auto’s te laden, mits de auto daarop aansluit. Woningen met een 1-faseaansluiting kunnen de aansluiting laten opwaarderen, dat is een relatief kleine ingreep.

laadpaal aan huis installeren

Load balancing
laadpaal thuis

Een aanbevolen toevoeging voor een laadpaal thuis, is de Dynamic Load Balancing (DLB). Dit systeem zorgt dat ervoor dat alle stroom van het huisstroomnet gelijkmatig verdeeld wordt. Een handige functie die stroomstoringen voorkomt als er diverse elektronische apparaten tegelijk aan staan.

Wat zijn de kosten voor een laadpaal thuis?
De kosten voor een laadpaal thuis hangen af van uw thuissituatie en de keuzes die u maakt. Op welke manier is uw woning aangesloten op het stroomnet? Moet er een DLB worden toegevoegd? Daarnaast kunt u kiezen voor een slimme laadpaal, die bijvoorbeeld minder stroom verbruikt tijdens piekperiodes en meer stroom verbruikt tijdens daluren, dat bespaart weer kosten.

Laadpaal aan huis
installeren

laadpaal thuis

Laadpalen
voor bedrijven

Voor bedrijven met een eigen bedrijfspand en parkeergelegenheid, is het eveneens aantrekkelijk om laadpalen of wallboxen te laten installeren. Het biedt werkgevers de mogelijkheid het wagenpark in eigen beheer op te laden tegen gunstige tarieven. Daarnaast hebben werknemers en bezoekers de mogelijkheid om tijdens werktijd elektrische voertuigen op te laden. De aanwezigheid van laadpalen bij uw bedrijfspand is bovendien een extra service richting klanten en relaties. Bovendien kunnen de elektrotechnische installaties aangesloten worden op uw zonnepanelen. Dat biedt de mogelijkheid om zogenaamde snelladers te installeren.

Op locatie bekijken we samen met u hoe uw laadpaal het meest efficiënt geïnstalleerd kan worden. De specialisten van Tek Power berekenen wat de slimste toepassing is die bij uw huishouden of bedrijfspand past.