Zonnepanelen parkeerplaats

Zonnepanelen op parkeerplaatsen

Het gebruik van zonnepanelen is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Maar wist u dat zonnepanelen, naast huizen en bedrijven, ook op parkeerplaatsen geplaatst kunnen worden?

zonnepanelen parkeerplaats

Waarom zonnepanelen plaatsen op uw parkeerplaats?

Zonnepanelen worden niet alleen op daken van woningen en bedrijven geïnstalleerd, maar ook op andere locaties waar ze een waardevolle bron van duurzame energie kunnen zijn. Een idee dat in Frankrijk al verplicht is en in Nederland veel aandacht krijgt, is het installeren van zonnepanelen op parkeerplaatsen. Zo creëer je een echte zonnepanelen parkeerplaats, die naast ruimte voor auto’s ook groene energie oplevert. Daarmee kunnen elektrische auto’s direct worden opgeladen!

Parkeerplaats met zonnepanelen laten aanleggen

Met een parkeerplaats overkapping met zonnepanelen kan de ruimte efficiënt benut worden voor het opwekken van groene energie. De parkeerplaats voor zonnepanelen krijgt een dubbele functie.

Tek Power ontzorgt u graag in het verduurzamingsproces en heeft de kennis en ervaring om jouw zonnepanelen boven parkeerplaatsen te installeren. Via de website kunnen aanvragen worden ingediend. Binnen 5 werkdagen kunt u een offerte verwachten.

De levertijd van de zonnepanelen is ongeveer 3 tot 4 maanden. Dit kan variëren, afhankelijk van de grootte van het project. Wij maken alleen gebruik van A-merk zonnepanelen. Via een app kunt u het aantal opgewekte kWh monitoren om in de gaten te houden wat de panelen opleveren.

Een andere service die wij bieden is het reinigen van zonnepanelen. Alle zonnepanelen worden op den duur vies door verschillende weersinvloeden. Hoe viezer de zonnepanelen, hoe minder straling ze ontvangen.

zonnepanelen op parkeerplaats

Maatwerk optie voor uw parkeerplaats

Bij Tek Power gaan we verder dan alleen het plaatsen van standaard zonnepanelen op parkeerplaatsen. We leveren zonnepanelen parkeerplaatsen op maat, zodat u de volledige vrijheid heeft om de grootte en vorm van de parkeerplaats naar eigen wens en behoefte aan te passen. De constructie wordt van hout gemaakt en de profielen en dragers in de constructie van aluminium. Het dak bestaat natuurlijk volledig uit zonnepanelen. Dus heeft u 1-10 auto’s of vrachtwagens geparkeerd? Of meer dan 100? Alles is mogelijk. Hoe meer zonnepanelen er gelegd kunnen worden, hoe meer energie u op kunt wekken.

Hoeveel kunt u besparen?

Na een aanvraag gaan wij aan de slag om te kijken welke installatie het beste aansluit bij het project. Wij berekenen hoeveel zonnepanelen er op het dak passen en op welke manier de panelen het gunstigst geplaatst kunnen worden. Na deze berekeningen ontvangt u een eerste aanbieding. Hierbij berekenen we ook wat de zonnepanelen zullen opleveren en wat u dus kunt besparen, per maand of per jaar.

Wat kost een zonnepanelen parkeerplaats?

Dit is volledig afhankelijk van de grootte van uw parkeerplaats. Hiervoor berekenen we het aantal m2 en de zonnepanelen die op het frame passen. Op basis van deze berekening, met installatie en materialen kunnen wij een offerte op maat maken. Neem hiervoor contact op met een van de specialisten van Tek Power!

Ontdek andere interessante blogs

  • Nederlandse zonnepanelen

    Nederlandse zonnepanelen

    Nederlandse zonnepanelen kopen De energietransitie jaagt particulieren aan om te investeren in groene energie. De afgelopen jaren hebben miljoenen huishoudens in [...]

  • zonnepanelen schoonmaken

    Zonnepanelen reinigen

    Waarom een bedrijf inhuren loont Om zonnepanelen optimaal te laten renderen is het belangrijk dat de panelen schoon zijn. Schone [...]