Hoe Tek Power jouw huishouden kan helpen met een warmtepompboiler of thuisbatterij

Bij Tek Power begrijpen we dat de energiemarkt voortdurend verandert en dat efficiënt omgaan met energie steeds belangrijker wordt. Een van de manieren waarop wij je kunnen helpen, is door het installeren van een warmtepompboiler of een thuisbatterij. Beide systemen bieden een slimme oplossing voor het opslaan van energie, waardoor je energiekosten kunt verlagen en je voorbereidt op de toekomstige veranderingen in de salderingsregeling

Zonnepanelen Brandgevaar

Warmtepompboiler: Altijd warm water, optimaal gebruik van zonne-energie

Een warmtepompboiler is een uitstekende manier om je energieverbruik te optimaliseren. Deze systemen variëren van 80 tot 270 liter aan opslagcapaciteit voor warm water. Dit water kan worden gebruikt voor dagelijkse toepassingen zoals douchen, baden en andere huishoudelijke taken.

Voordelen van een warmtepompboiler:

1. Continu warm water: De warmtepompboiler zorgt ervoor dat je altijd beschikt over warm water. Het systeem verwarmt water door gebruik te maken van de omgevingslucht, wat energie-efficiënter is dan traditionele boilers.

2. Energieopslag bij overproductie: Op momenten dat je zonnepanelen meer energie produceren dan je verbruikt, kan de overtollige energie worden gebruikt om het buffervat van de warmtepompboiler extra te vullen. Dit betekent dat je de opgewekte zonne-energie maximaal benut en minder afhankelijk bent van teruglevering aan het net.

3. Kostenbesparing: Door het efficiëntere gebruik van energie en het verminderen van teruglevering aan het net, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten.

Thuisbatterij: Energieopslag op maat

Een thuisbatterij biedt een flexibele en schaalbare oplossing voor energieopslag. Deze batterijen variëren vaak van 5 kWh tot 30 kWh aan opslagcapaciteit en zijn modulair opgebouwd. Dit betekent dat we bij Tek Power een ideale opslagcapaciteit voor jouw huishouden kunnen berekenen en installeren.

Voordelen van een thuisbatterij:

1. Optimale energieopslag: Door overtollige zonne-energie op te slaan in een thuisbatterij, kun je deze energie gebruiken wanneer je zonnepanelen niet voldoende opwekken, bijvoorbeeld ’s avonds of tijdens bewolkte dagen.

2. Vermindering van netbelasting: Door energie op te slaan in plaats van terug te leveren aan het net, verminder je de belasting op het elektriciteitsnet. Dit is vooral voordelig nu de salderingsregeling per 1 januari 2027 volledig wordt geschrapt.

3. Kostenbesparing en onafhankelijkheid: Met een thuisbatterij ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en schommelende energieprijzen. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.

zonnepanelen uit Nederland

Extra verdienmodel met een dynamisch energiecontract

Met een thuisbatterij kun je niet alleen energie opslaan voor eigen gebruik, maar ook profiteren van dynamische energiecontracten. Dit biedt een extra verdienmodel door slim om te gaan met de marktprijzen voor energie.

Voordelen van een dynamisch energiecontract:

1. Handelsresultaten in meerdere markten: Door je thuisbatterij in te zetten in dynamische markten zoals EPEX, onbalansmarkten en congestiemanagement, kun je profiteren van de fluctuaties in energieprijzen. Dit betekent dat je je batterij kunt laden wanneer de prijzen laag zijn en energie kunt terugleveren aan het net wanneer de prijzen hoog zijn.

2. Maximalisatie van opbrengsten: Door deel te nemen aan deze markten, kun je de financiële opbrengsten van je thuisbatterij maximaliseren. Dit maakt je investering nog rendabeler.

3. Flexibiliteit en controle: Met een dynamisch energiecontract heb je meer controle over je energieverbruik en -opslag. Dit geeft je de flexibiliteit om je energiebeheer af te stemmen op de meest gunstige marktomstandigheden.

Zonnepanelen Brandgevaar

Voorbereid op de toekomst

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt per 1 januari 2027 volledig geschrapt. Dit betekent dat het steeds minder aantrekkelijk wordt om overtollige zonne-energie terug te leveren aan het net. In plaats daarvan loont het om deze energie zelf op te slaan en te gebruiken. Zowel de warmtepompboiler als de thuisbatterij bieden hier een uitstekende oplossing voor.

Minder afhankelijk van teruglevering

Met de juiste combinatie van een warmtepompboiler en een thuisbatterij kun je de teruglevering aan het net aanzienlijk verminderen. Dit betekent niet alleen dat je voorbereid bent op het einde van de salderingsregeling, maar ook dat je eventuele extra kosten voor teruglevering bij je energieleverancier voorkomt.

Duurzaamheid en zelfvoorzienendheid

Investeren in een warmtepompboiler en/of thuisbatterij draagt bij aan een duurzamer huishouden. Je maakt optimaal gebruik van je eigen opgewekte zonne-energie en verkleint je ecologische voetafdruk. Bovendien word je meer zelfvoorzienend, wat een groot voordeel is in een steeds veranderende energiemarkt.

Conclusie

Bij Tek Power staan we klaar om je te helpen met het optimaliseren van je energieverbruik. Of je nu kiest voor een warmtepompboiler, een thuisbatterij of beide, wij bieden de expertise en oplossingen om jouw energie-efficiëntie te verbeteren en je voor te bereiden op de toekomst. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en ontdek hoe wij jouw huishouden energiezuiniger en duurzamer kunnen maken.

Ontdek andere interessante blogs

  • De werknemers van Tekpower met een thuisbatterij poserend

    Hoe Tek Power jouw huishouden kan helpen met een warmtepompboiler of thuisbatterij

    Bij Tek Power begrijpen we dat de energiemarkt voortdurend verandert en dat efficiënt omgaan met energie steeds belangrijker wordt. [...]

  • Dakrenovaties en zonnepanelen blog

    Dakrenovaties en zonnepanelen: De perfecte combinatie bij Tek Power

    Dakrenovaties en zonnepanelen Bij Tek Power zijn we trots op onze uitgebreide expertise in zonne-energie. Maar wist u dat [...]