Carport2024-03-20T10:27:47+00:00

Carport met zonnepanelen

Een carport met zonnepanelen is ideaal om je auto schoon en droog te houden en energie op te wekken! Zo vang je twee vliegen in een klap, alle voordelen van een carport en tegelijk bespaar je flink! De carport verdient zichzelf terug, de zonnepanelen zorgen er voor dat je flink kan besparen op je energierekening.

carport met zonnepanelen
solar carport

Solar carport

Zonnepanelen op je carport is ook ideaal als het dak van je woning niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Er kunnen meestal genoeg panelen op een carport worden geplaatst om je gehele huis van stroom te voorzien.

FAQ

Krijgen de zonnepanelen op mijn carport wel genoeg zon?2024-05-01T09:54:52+00:00

Ja, de zonnepanelen worden in de meest gunstige hellingshoek geplaatst (10 tot 15 graden). Ook zijn de lichtdoorlatende zonnepanelen bifacial, betekent dat er via de onderkant ook zonlicht word opgevangen.

Hoe veel zonnepanelen passen er op mijn carport?2024-05-01T09:55:25+00:00

Carport bestaat uit verschillende maten, we moeten vooral inschatten hoeveel rijen diep en kolommen breed we hem bereken met het aantal panelen.

Hoe snel verdien ik mijn carport terug?2024-05-01T09:56:29+00:00

De terugverdientijd is ongeveer 7 a 8 jaar, afhankelijk van het eigen verbruik en de hoeveelheid opgewekte energie.

Wat kost een carport met zonnepanelen?2024-05-01T09:57:24+00:00

Een Solar Carport of Solar Veranda kunnen we plaatsen vanaf 9.200 (ex. btw). Deze heeft dan totaal vermogen van 2960wp aan zonnepanelen.

Welke subsidies zijn er voor solar carports?2024-05-01T09:58:56+00:00

Op dit moment zijn de solar carports BTW-vrij en daarnaast is het per gemeente afhankelijk welke subsidies er beschikbaar zijn.

Wanneer je een laadstation zakelijk aanschaft, zijn er een aantal subsidies beschikbaar met fiscale voordelen. Zo is er bijvoorbeeld de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Wanneer je als ondernemer hier gebruik van wilt maken, zul je moeten voldoen aan een aantal eisen.

De KIA subsidie is daarnaast ook te gebruiken voor meer bedrijfsmiddelen. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Voor welke elektrische auto is een carport geschikt?2024-05-01T09:59:35+00:00

De carports die Tek Power levert zijn geschikt voor iedere elektrische auto. Onze carports beschikken namelijk over een universele laadfunctie.

Kosten besparen met zonnepalen op een carport

Heb je al zonnepanelen op je dak, dan kan de uitbreiding op je carport er bijvoorbeeld voor zorgen dat je genoeg energie opwekt om ook een elektrische wagen te kunnen laden. Zo verdien je de carport wel erg snel terug. Een gemiddeld gezin tankt al snel 3x per maand a € 80,00 per tankbeurt, dat is € 240,00 per maand die je dan niet hoeft uit te geven.

carport zonnepanelen tuin
aluminium carport met zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van een zonnepanelen carport?

Waarom zou je moeten kiezen voor een solar carport met zonne energie? Er zijn een aantal mooie voordelen die we graag voor je uitlichten.

Slimme energiebron

De solar carport is meer dan een parkeeroplossing. Dankzij de geïntegreerde zonnepanelen levert het namelijk ook gelijk zelf de stroom om je auto opte laden. Dat is een win-win!

 

Voor iedere organisatie of particulier

solar carports zijn geschikt voor zowel particulieren als organisaties. Of het nu gaat om bedrijventerreinen die een grote hoeveelheid auto’s moeten opladen met groene stroom, of over een gezin. Een carport overkapping is geschikt voor elk type organisatie en woning.

Gebruik van glas glav pv panelen

Wij maken gebruik van de hoogste kwaliteit geïntegreerde glas glas pv panelen. Dat zorgt niet alleen voor het beste rendement, maar ook voor een enorm goede weerbestendigheid.

Duurzaam

Een solar carport zet de zonne-energie direct optimaal om in groen opgewekte stroom. Niet alleen goed voor je elektrische auto, maar ook voor de planeet!

 

Carport met zonnepanelen vergunning nodig?

Voor het plaatsen van een carport, veranda of overkapping met zonnepanelen is meestal geen vergunning nodig. Een carport kan binnen drie werkdagen worden geplaatst. Je kan kiezen uit een aluminium carport (onderhoud vrij) of een klassieke houten carport. Als je interesse hebt, dan komen wij graag langs om alle aspecten door te nemen. Carport met zonnepanelen en een laadpaal laten plaatsen? Dat kan natuurlijk ook bij Tek Power. Bekijk ook onze pagina over infraroodpanelen voor bedrijven.

Waarom werken met Tek Power?

Tek Power is een erkende installateur en werkt enkel met de hoogste kwaliteit materialen. Of het nu gaat om een carport, een solar veranda of een overkapping met zonnepanelen. Wij helpen je om de opgewekte energie optimaal te gebruiken.

Ga naar de bovenkant