Goedkoop uw
bedrijfshal verwarmen
met infrarood panelen

Infrarood verwarming is de ideale manier om een loods, bedrijfshal, fabrieksruimte of schuur te verwarmen. Infrarood verwarming, vaak afgekort tot IR verwarming, is door de enorme effectiviteit een duurzaam en kostenefficiënt alternatief voor een traditionele verwarming die op gas werkt. Aangezien energiemanagement bij bedrijven steeds meer aandacht krijgt, is infrarood interessante een techniek waarmee goedkoop een loods verwarmt kan worden.

bedrijfshal verwarmen

Neem contact
met ons op

De infrarood panelen worden geplaatst aan de muur of in het plafond van de bedrijfshal of loods. Wanneer het infrarood paneel wordt ingeschakeld, ontstaat er stralingswarmte. Die straling zelf is niet warm en bestaat uit elektromagnetische golven. Deze golven zetten straling om in warmte wanneer deze in aanraking komen objecten in de ruimte die verwarmt moet worden. Vervolgens verdelen deze golven zich gelijkmatig over de omgeving die op iedere gewenste temperatuur gebracht kant worden. Er ontstaat direct een aangenaam klimaat waarin de warmte efficiënt verdeeld wordt.

Loods verwarmen
voordelen

Steeds meer bedrijven kiezen voor de voordelen van infrarood verwarming voor de loods of bedrijfshal. Tek Power heeft inmiddels ruime ervaring met verschillende bedrijfshallen. Grote kans dat er een slimme combinatie te maken is met andere elektrotechnische installaties zoals uw zonnepanelen, daardoor kunt u goedkoop uw loods verwarmen!

Direct warmte

Een infraroodpaneel zet straling direct om in warmte, terwijl een gaskachel tijd nodig heeft om een ruimte ‘op te stoken’.

Veilig

De straling die de panelen uitstraalt is niet warm, dat zorgt voor een veilige werkomgeving. Dat maakt infrarood verwarming ook interessant in ATEX omgevingen, waar verwarmen zonder gas gewenst is.

Sensoren

Infrarood panelen zijn uit te rusten met sensoren, die in kunnen stellen welke ruimtes in de loods wel of niet verwarmt moeten worden. Bij gaskachels is die selectie simpelweg onmogelijk te maken.

Dimbaar

De dimbare functies op de infrarood panelen kunnen de temperatuur nauwkeurig regelen. In tegenstelling tot bedrijfsruimtes die verwarmt worden door gaskachels, kan via infrarood per afdeling in een fabrieksruimte de gewenste temperatuur worden gerealiseerd.

Gelijkmatige
verdeling

De straling van infrarood verwarming verdeelt zich gelijkmatig over objecten in de loods of hal, dat zorgt voor een blijvend prettig klimaat en efficiënt gebruik van energie. Warme lucht vanuit een gaskachel stijgt naar boven, waardoor er veel kostbare energie verloren gaat aan ruimte die niet verwarmt hoeft te worden.

Besparen en verwarmen

Over het algemeen kan worden gesteld dat infraroodverwarming tot 50% zuiniger kan zijn dan traditionele verwarmingssystemen. Dit komt doordat infraroodpanelen direct warmte afgeven aan objecten en mensen in de ruimte, waardoor er minder warmte verloren gaat aan de lucht. Dit is vooral gunstig in grote ruimtes, zoals bedrijfshallen en loodsen, waar traditionele verwarmingssystemen vaak veel energie verbruiken om de lucht op te warmen. Naast energiebesparingen kunnen er ook andere kostenbesparingen zijn, zoals lagere installatie- en onderhoudskosten en een langere levensduur van de infraroodpanelen.

goedkoop loods verwarmen infrarood

Goedkoop uw loods
verwarmen