Warmtepomp Alphen aan den Rijn

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die helpt bij de aanschaf van een warmtepomp in Alphen aan den Rijn? Wil je een warmtepomp laten installeren door een erkend installateur? Dan ben je bij Tek Power aan het juiste Adres! Wij zijn dé specialist die jou ontzorgd in het gehele proces.

Warmtepomp Alphen aan den rijn
zonnepanelen alphen aan den rijn

Bespaar energie met een warmtepomp

Je huis verwarmen kan met veel verschillende soorten warmte. Zo vind je deze warmte o.a. in de buitenlucht, de grond en zelfs in het oppervlaktewater. Met een warmtepomp benutten we deze warmtebronnen op een duurzame manier om op die manier je huis op een efficiënte manier te verwarmen. Of het nu gaat om een nieuwbouw woning of een bestaande woning, er is altijd een warmtepomp oplossing die past bij jouw situatie. Wil je weten welke mogelijkheden er precies zijn voor jouw situatie? Neem dan contact op met onze experts.

De voordelen van een warmtepomp

Het overstappen naar een warmtepomp heeft zo zijn voordelen. Deze voordelen zetten we hieronder graag voor je op een rijtje. Heb je vragen over de voordelen of in hoeverre deze gelden voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Energiebesparing

Zoals gezegd maakt een warmtepomp gebruik van warmte van buiten, de bodem en/of ventilatielucht. Op die manier kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Het rendement van een warmtepomp kan oplopen tot zo’n 600% en overtreft daarmee zeker de traditionele cv installatie.

Milieuvriendelijk

Wanneer je overstapt naar een warmtepomp stoot je aanzienlijk minder CO2 uit ten opzichte van een cv-ketel. Deze vermindering in CO2-uitstoot draagt bij aan een schone en groene planeet.

 

Een gasloze woning

Door over te stappen naar een warmtepomp, verminder je de afhankelijkheid van gas. Hiermee kun je de stap zetten naar een volledig gasloze woning!

 

 

Terugverdientijd en subsidies

Hoe lang het duurt voordat de warmtepomp is terugverdiend hangt af van verschillende factoren. Zo dien je rekening te houden met het type pomp, de aanschafprijs en de huidige isolatie van de woning. Over het algemeen kan een warmtepomp binnen 5 jaar worden terugverdiend. Daarnaast kom je mogelijk in aanmerking voor subsidies, zoals de ISDE-subsidie, waardoor de investering aanzienlijk minder wordt.

Hoe werkt een warmtepomp?

Er zijn verschillende soorten en maten als het gaat om warmtepompen. Het basisprincipe van een warmtepomp blijft echter hetzelfde. Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron (dit kan de buitenlucht, de bodem of grondwater zijn). Deze warmte wordt daarna samengeperst waardoor er bruikbare warmte ontstaat. Deze warmte wordt uiteindelijk gebruikt om het huis te verwarmen. Het innovatieve aan een warmtepomp is dat een warmtepomp veel minder elektriciteit verbruikt dan wanneer je niet elektrisch zou verwarmen.

De werking in detail:

  1. De warmte uit de bron wordt geleid langs een verdamper, waarin een speciale vloeistof – het koudemiddel – door de warmte verandert in gas.
  2. Een compressor perst dit gas samen, waardoor de temperatuur stijgt.
  3. Het gas stroomt door een condensor, waar de warmte wordt overgedragen aan de (binnen)lucht, het water in je verwarmingssysteem, of de boiler voor het warme kraanwater.
  4. Door het afgeven van de warmte koelt het gas af en wordt het weer vloeibaar.
  5. De vloeistof keert terug naar de verdamper via een expansieventiel, waar de druk verder wordt verlaagd.
  6. De cyclus begint opnieuw.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, elk met hun eigen unieke werking. We nemen je graag mee op een ontdekkingsreis langs deze verschillende typen, zodat je een beter inzicht krijgt in hoe ze functioneren en welke het beste past bij jouw behoeften.

Elektrische warmtepompen: Haal warmte uit de grond

Een elektrische warmtepomp, ook bekend als een all-electric warmtepomp, onttrekt warmte uit de grond. Via een ingenieus proces haalt dit all electric systeem warmte naar boven en zet het om in energie die jouw huis verwarmt. Ontdek hier hoe deze warmtepomp precies werkt en hoe de warmtepomp perfect bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Hybride warmtepompen: Optimaal gebruik van warmtebronnen

De hybride warmtepomp combineert het beste van twee werelden. Door gebruik te maken van zowel de warmte uit de buitenlucht als een cv-ketel, biedt deze hybride warmtepomp een efficiënte manier om je huis te verwarmen. Wanneer er dus niet genoeg warmte te genereren is uit de bovengenoemde energiebronnen, kan de cv ketel bijspringen.

Het rendement van duurzame warmtepomp

Bij Tek Power begrijpen we hoe een warmtepomp slim gebruik maakt van natuurlijke bronnen om jouw huis te verwarmen. Maar liefst 75% van de benodigde warmte wordt gratis onttrokken uit de bodem, lucht of grondwater. Slechts 25% van de warmtevraag wordt vervuld door elektriciteit om het systeem te laten draaien. Benieuwd naar de exacte besparingen voor jouw situatie? Onze adviseur staat klaar om het voor jou uit te rekenen.

Tek Power – Dé specialist voor een warmtepomp Alphen aan Den Rijn

Dus, ben je op zoek naar een warmtepomp in Alphen aan den Rijn? Wij van Tek Power zijn een erkend installateur en helpen je graag met het plaatsen van hoogwaardige producten. Wij zijn specialist in het plaatsen van warmtepompen. Door uitstekende service en een duurzame oplossing helpen wij u aan de perfecte oplossing voor uw huis.

Reviews van Alphenaars

Peter Den HertogPeter Den Hertog
13:37 22 Aug 22
Prima gelopen, communicatie ging via email.Bezoek aan huis verliep snel en goed. Snelle levering.Ook installatie ging goed.Aan te raden
Piebe tPiebe t
10:46 17 Aug 22
Zijn zeer tevreden over TEK Power, prima prijs kwaliteit verhouding en goede service! Installatie is heel goed verlopen
Guus van VelzenGuus van Velzen
12:36 03 Mar 22
Onze keuze voor zonnepanelen van Tek Power is een hele goede geweest. Een snel, uitgebreid en duidelijk offertetraject, een bezoek bij ons thuis om alle mogelijkheden en de situatie te bespreken en vast te leggen. De montage is vakkundig door vriendelijke installateurs gedaan, keurig opgeleverd. Tot slot de digitale installatie aan huis en de service van aanmelden zonnepanelen en teruggave van de btw.Wij kunnen Tek Power aan iedereen aanbevelen!
Mike van VelzenMike van Velzen
12:27 29 Dec 21
Zeer tevreden over mijn product en het proces.De goede service start met een overzichtelijke offerte, waarin onder andere staat genoemd wat mijn zonnepanelen opleveren, wanneer ik dit heb terugverdiend, hoeveel panelen er op mijn dak passen en hoeveel panelen ik nodig heb. Nadat de problemen probleemloos zijn gemonteerd heb ik een heldere uitleg ontvangen over het opwekken van energie en de BTW-teruggave. Verder worden mijn vragen altijd zeer snel beantwoord, Tek power is meer dan goed bereikbaar.Resumerend: dit bedrijf is een aanrader voor iedereen die zonnepanelen overweegt!
André CaspersAndré Caspers
07:38 05 May 21
Zeer tevreden. Advies op maat gekregen. Solar Edge omvormer in combinatie met 12 optimizers i.v.m. schaduw van een boom, wasvoor onze woning de oplossing.
js_loader

de groene
gedachte

Zonnepanelen dragen enorm bij aan de milieuwinst die we met zijn allen proberen te realiseren. Doordat je stroom nu opgewekt wordt door zonnepanelen zijn er nu namelijk geen kolen of gascentrales meer nodig. Dit alles draagt bij aan de co2 reductie en een groenere planeet!

Warmtepomp in Alphen aan den Rijn offerte

Vul hier in wat uw jaarlijks Electra verbruik is, dit vindt u op uw jaaroverzicht (de jaarlijkse afrekening) van het energiebedrijf. Dit veld is niet verplicht, maar kan ons helpen bij het geven van een goed advies over de grote van de installatie.

Particulier of zakelijk *
Ik wil graag een offerte ontvangen voor: *